Jan Hagel

Waarom Onze Jan Hagel Koekjes?

Verfijnde Smaakervaring: Onze zorgvuldig samengestelde kaneelblend geeft de perfecte hoeveelheid kruidigheid aan elk koekje, waardoor een onweerstaanbare smaak ontstaat.

Deze smaak wordt door zijn unieke textuur,  het brosse en knapperige karakter, nog eens versterkt.

De prachtige presentatie met het amandelschaafsel en de parelsuiker bovenop de Janhagel voegt niet alleen een visueel element toe, maar biedt ook een heerlijke crunch, bite die de algehele ervaring verrijkt.

Janhagel heeft een hoge kwaliteit door de ingrediƫnten (amandel, roomboter en kaneel) wat je merkt aan de uitstraling en de smaak. Het is hiermee een perfect koekje als je je klanten echt wilt trakteren.

Janhagel heeft een vierkante vorm van 4,2 cm x 4,2 cm en 0,8 cm dik en ligt hierdoor goed op het schoteltje.

Een Stukje Geschiedenis: Jan Hagel Koekjes Door De Tijd Heen

Het Jan Hagel koekje, met zijn karakteristieke smaak en unieke textuur, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw.

De naam "Jan Hagel" is een verwijzing naar de gewone mensen, de 'jan-en-alleman'. Daarom wordt Janhagel soms ook aan elkaar geschreven. Deze naam geeft al aan dat het koekje een populaire traktatie was die voor iedereen toegankelijk was, en niet alleen voor de elite.

Ze werden oorspronkelijk gemaakt met eenvoudige ingrediƫnten zoals bloem, boter, suiker en kaneel. Het deeg werd vaak verrijkt met amandelschaafsel en parelsuiker, wat niet alleen zorgde voor een heerlijke smaak en textuur, maar ook voor een aantrekkelijke presentatie. Ze werden vaak zelfgebakken en de recepten werden van generatie op generatie doorgegeven. Het kaneelaroma en de knapperige textuur maakten deze koekjes tot een geliefd onderdeel van de culinaire traditie.